Min vej ind i Forsvaret

Tidligere spion..?

Nej, det var jeg så langt fra. Men jeg er blevet truet over min mobil, og jeg er blevet kaldt både spion og slange af officerer i forsvaret.

Jeg studerede sociologi og fredsforskning under den anden kolde krig, dvs. under Reagan og Gorbatjov. Jeg var aktiv i fredsbevægelsen og arbejdede en tid i både Center for freds- og konfliktforskning, og var med i gruppen, der startede Center for Konfliktløsning. Hvordan og hvorfor havner jeg i forsvaret, endog som ansat? Var jeg en venstredrejet spion? Nærede forsvaret en slange ved sit bryst? Eller var der helt andre grunde?

Jeg fortæller i dette foredrag om min vej ind på Forsvarsakademiet, i dets Center for Lederskab. Her var jeg ansat i perioden 1997 til 2004. Ligeledes fortæller jeg om fredsforskningens vilkår i Danmark.

Baggrund og form

Jeg har forsket i området og skrevet videnskabelige artikler om temaet. Selve foredraget tager ca. 1 time, og den efterfølgende dialog ca 1 time. Mine foredrag kommer med powerpoint, video, lyd, fotos og dokumentation.