Samtaler om selvmord

Efterladt?

Selvmordet er ultimativt. Den efterladte står tilbage med sorgen i sit liv – resten af livet. Et selvmord efterlader ofte pårørende med følelser af dyb fortvivlelse, skyld, håbløshed, meningsløshed. Hvad skal man stille op med sig selv nu? Hvad skal man sige til børnene? Hvad skal man sige til familien? Og hvad skal man fortælle til kolleger? Hvordan skal man komme ud af sorgen? Hvad skal man stille op med skyldfølelsen? Hvor kan glæden få plads? Hvordan undgår man at svigte sine børn? Hvordan kan man dele sin smerte, når folk er tavse som den grav man lige har dækket til?

Selvmord i tankerne?

Overvejer du selvmord? Jeg tilbyder samtaler, hvor vi ridser livsstrategier med nederlag, blindgyder og skyld, for så at opbygge modstrategier, modfortællinger, der kan genskabe håb, glæde og lysten til at leve. Alle mennesker træffer valg gennem livet. I denne række af valg vælger vi noget fra – bevidst eller ubevidst. Dette er også et valg mellem forskellige fortællinger om, hvem du er, hvilke værdier, som betyder noget for dig, og derfor hvilke situationer, som gør dig ked af det eller gør dig glad og tilfreds. I vores samtale leder vi efter de situationer, der styrkede dig, hvem du lærte det af, hvilke værdier de udtrykker – og vi ser på hvem du kan leve dette sammen med. For de er der. Men de skal genhuskes, og det kan du. Og så skal de igen være en del af dit liv…

Akut

Jeg tager også akutsamtaler.