Politeia – Politi

Politeia – politi

I dette foredrag fortæller jeg om politiets historie – fra politeia til politi eller police. Hvorfor hedder det ‘politi’? Hvilke forskellige former for politi findes der globalt? Hvorfor kaldes en betjent i England for Bobby? Hvorfor nyder politiet i Skandinavien høj anseelse, når det i andre lande har lav og nærmest paria-status, og er nogen man frygter, at henvende sig til?

Baggrund: jeg har arbejdet på politiskolen i 6 år, og har forsket i politi i 4 år. Jeg har i dette arbejde gennemført 500 interviews. I mit arbejde er jeg således kommet tæt på politiet som profession med dets professionsattituder og professionsidentitet.

Baggrund og form

Jeg har forsket i området og skrevet videnskabelige artikler om temaet. Selve foredraget tager ca. 1 time, og den efterfølgende dialog ca 1 time. Mine foredrag kommer med powerpoint, video, lyd, fotos og dokumentation.